Sertleşme Tedavisi

Sertleşme Tedavisi

Nisan 18, 2022 Kapalı Yazar: admin

Cinsel yaşam, sosyal yaşamla ayrılmaz bir bağ kuran ve hayatın her alanının olması gereken seviyede işlemesine yardımcı olan bir yaşam alanıdır. Bazı durumlarda erkeklerde veya kadınlarda cinsellikle alakalı sorunlar olabilir ve doğal olarak da hayatın her alanı, özellikle de ikili ilişkiler olumsuz şekilde etkilenebilir. Sertleşme tedavisi bu anlamda çiftler için hayati bir önem taşımaktadır.

Erkeklerin yaşamakta olduğu ve cinsel birlikteliğin kalitesini düşüren, ortadan kaldırabilen sorunlardan bir tanesi de sertleşme problemidir. Erkeğin olması gereken durumda erekte olamaması veya istikrar göstererek bu durumu koruyamamasına dayanan sorunla ilgili; sertleşme tedavisinin ne olduğu, hangi erkeklerin görmesi gerektiği ve tedaviden ne kadar sürede düzenli çalışma ile sonuç alınabileceği, bilinmelidir. Sertleştirici ilaçlar tedavide önemli bir yer kaplar.

Sertleşme Tedavisi Nedir?

Sertleşme; cinsel etkileşimler olduğu zaman erkeklerin beden bazında kendilerini hazırlamaları ve penis yapısının cinsellik için uygun duruma gelmesidir. Sertleşme esnasında penisin içerisine kan dolumu gerçekleşir ve kaslar da bölge içinde yoğunlaşarak erekte olma halinin korunmasını mümkün kılar.

Ancak bazen kasların gücünü bir anda yitirmesi veya erkeklerin istek olarak düşüşe geçmeseler dahi penis içi kanın boşalarak istikrarın korunamadığı görülür. Bu duruma genel anlamda sertleşme problemi adı verilir. Doğal olarak belirtilen probleme yönelik uygulanacak tedavilerin tamamına da sertleşme tedavisi adı verilecektir. Cialis 5 mg fiyat olarak gayet uygun ve düzenli kullanımı ile sorunu tamamen çözen tedavi edici etkisiyle uzmanların ilk önerdiği ilaçtır.

Tedavi Alınmasını Gerektiren Durumlar

Sertleşmeye yönelik bir tedavi alınmasını gerektiren fizyolojik içerikli veya ruhsal kaynaklı bazı kaynaklar olabilir. Tedaviyi şart kılan bu durumları bilmek, kısa sürede sonuç almak ve sertleşme konusunda istikrar yakalamak açısından önemlidir.

Tedaviyi şart kılan durumlarsa şunlardır:

  • Kan değerlerinin verimsiz hale gelmesi veya erkeğin vücudunda olan kanın yeterli miktarda olmaması
  • Penis ve kalça kaslarının güçsüz olması
  • Erkeklerde psikolojik bir kaygının bulunması ve bu endişenin sertleşme halinin önüne geçmesi
  • Ortamdan, ilişki yaşanmak istenen partnerden gelen olumsuz tavırlardan dolayı isteğin sıfıra inmesi

Şeklindedir.

Sertleşme sorunu çözüm

Tedavi Süreci Nasıl İşler?

Sertleşmeye yönelik tedavilerde sürecin ilk aşamasında ana kaynak taraması ve saptaması yapılır. Kişinin sertleşmesinin önüne geçen engellerin neler olduğu ve bu engellerin kimden kaynaklı olduğu saptanır.

Ayrıca sertleşme olmasına rağmen penis tekrar küçülüyorsa bunun da kaynağı saptanır. İkinci aşamada sorunlardan hangilerinin önlenebilir, hangilerine adapte olunabilir olduğuna bakılır. Çünkü bazen sertleşmeye engel olan durum (Özellikle psikolojik dayanağı olanlar) ortadan kaldırılamaz.

Yalnızca kişinin alışması, yok sayması veya içinde halletmesi gerekecektir. Bu aşamada da tamamlandıktan sonra sertleşme hali için erkeğin tek başına veya uzlaşma yoluyla partneriyle sertleşme denemesi yapması beklenir.

Kişinin üzerine gidilmeden, zaman tanınarak ve anlayışlı olarak cinsel birliktelik ortamı hazırlanır. Bu ortam içerisinde rahat hisseden erkek, partneri tarafından uyarılarak sertleşmeye yönlendirilir.

Yalnız başına sorunu çözmek isteyen bireylerinse mastürbasyon yaparak sertleşme çalışmalarına devam etmesi şarttır. Hem ürologlar, hem de cinsel terapistler tarafından gözlemlenen süreç üçüncü aşamasından sonra yanıt vermeye başlayacaktır.

Tedavide Gerekenler Nelerdir?

Tedavi içerisinde kullanılması gereken bazı organik ve inorganik içerikli maddeler bulunabilir. İlk olarak kimyasal içerikli ilaçlar, içeriğindeki odaklama etkili ve toparlayıcı etkileriyle erkeklerin cinselliği odak noktalarına koymalarına yardımcı olur.

Bedensel olarak erkeğin ufak ağrılar duyması ve psikolojik kaygılar barındırması dahi bu ilaçlar sayesinde önemsiz hale gelecektir. Çünkü doğrudan erkek cinsellik hormonu salgılanır ve salgılanan bu hormonla beraber üretilmeye başlanan fazla spermin vücut tarafından atılmasına komut oluşmuştur.

Böylece; sertleştirme ilaçları, cinsel istikrar hapları veya damlalar kullanılmalıdır. Bunun yanında cinsel oyuncak adı altında piyasadaki nesneler de sertleşmeye teşvik eden ve erekte durumu koruyan nesnelerdir.

Tüm bu gerekenlerin; eczanelerden, sanal marketlerden, cinsel sağlık ürünü satıcılarından veya online eczanelerden temin edilmesi ve kullanılması gerekir. Uzun vadeli çözümler içinse mutlaka terapistlerden ve üroloji dalı doktorlarından yardım alınmalıdır.

Sertleşme İçin İlaç Tedavisi

Sertleşmeye çalışarak cinsel hayatlarını kurtarma yoluna giden erkekler, bazen anında çözüme ihtiyaç duyarak kendilerine daha fazla güvenmek isteyebilir. Böyle durumların sıkça yaşanabilmesinden dolayıysa birçok bilim insanı olan ürolog tarafından ilaçlar geliştirilmiştir.

Sağlığa zararı olmayan, kullanıldığı anda kan dolaşımını penis içerisinde yoğunlaştıran ve haz isteği oluşturan bu ilaçlar, kalıcı çözüm olmasa dahi anlık olarak cinsellikte sertleşme sorununu çözecektir. Bazen de penis büyütücü işlevi olan pompalar yardımıyla, ilaç kullanmaya dahi gerek kalmadan ilişkiye geçilebilir.